“Geweldig initiatief! Gezellige sfeer. Fijne begeleiding. Ik verheug me op volgende week!”
Conny

“Was gezellig”
Ada

“Super TOF! bezig te zijn met stof.”
Jannie

Een nieuw project van Thea Zweije: TOF! – een project speciaal gestart door Thea Zweije voor een groep vrouwen die graag met textiel werken.

Bezig zijn met naald en draad, geïnspireerd raken door nieuwe technieken en ook nog andere mensen ontmoeten. Dat zijn de ingrediënten van TOF! (“met drie hoofdletters en een uitroepteken”), het nieuwste project van Thea Zweije.

TOF! en Het Hofje van Mevrouw Zweye
Dit toffe project is een onderdeel van Het Hofje van Mevrouw Zweye. De knipoog naar het historische hofje in de Leerdamse Kerkstraat is voor iedereen duidelijk. “Van ’t hof kwam ik, Thea, op tof. Dat rijmt ook nog eens op stof, het belangrijkste materiaal waarmee we gaan werken.

Wanneer start TOF!
Vanaf 5 oktober 2018 zijn alle vrouwen hier iedere vrijdag van 9:30-11:30 uur welkom. Mensen die eenzaam zijn doordat ze weinig contacten hebben of doordat ze hun baan zijn kwijtgeraakt, en ook deelnemers die gewoon zin hebben om iets moois te maken. Het zou heel mooi zijn als het een multiculturele groep wordt, zodat we van elkaar technieken kunnen leren. Vanuit mijn werk als tekentherapeut weet ik dat creatief bezig zijn ook echt een positief effect heeft op mensen.

Wat je als deelnemer kunt verwachten
Thea’s rol in dit project is dat ze de deelnemers een ‘zetje geeft’. Dit, zodat iedereen zelf originele dingen bedenkt en uitvoert. Waar nodig helpt Thea natuurlijk, zodat het werk fantastisch wordt.

Waar je de werken kunt kopen?
We staan geregeld met een kraampje op verschillende evenementen in de Vijfheerenlanden. En natuurlijk ben je op vrijdagochtend vrij om langs te komen in het atelier. Om iets te kopen, of gewoon om te zien wat we allemaal maken.

Vrijwilligers
Gelukkig hebben we al heel veel bruikbare spullen gekregen. We zoeken nog vrijwilligers die bijvoorbeeld koffie en thee willen schenken en de verkoop via de markt willen regelen, en een algemeen bestuurslid voor de stichting. Misschien kunnen we nog wel extra verkoopkanalen bedenken, bijvoorbeeld de glasblazerij of de kringloop. Maar laten we eerst maar eens van start gaan!

Wat er zoal gemaakt is:

Goed om te weten
Deelname is gratis.

Wil je meer informatie of jezelf aanmelden als vrijwilliger of deelnemer? Mail dan naar thea@verrassendtekenen.nl!